Vaktmestersentral for hele regionen

Feiing, gressklipping, snøbrøyting og reparasjoner. Det er hverdagen for de ansatte i Gaards-Service AS som er vaktmestersentral for hele regionen.

Bedriften med de velkjente røde bilene med gul logo har operert fra Fredrikstad helt siden 1975 da den første feiebilen og løvsugeren ble kjøpt inn. Etter at de begynte å vokse mot slutten av 90-årene er de nå oppe i 19 ansatte og en omsetning på mer enn 15 millioner kroner. Daglig leder Rino Skaug mener de ansatte må ta det meste av æren.

Nye lokaler
– Vi har utrolig lojale medarbeidere som kan jobben sin og som blir her lenge. Vi har nesten ikke gjennomtrekk, svært lavt sykefravær og de fleste ser ut til å trives på jobb. Uten disse hadde vi ikke vært der vi er i dag, sier Skaug. Nylig flyttet han selskapet fra Floaveien til Titangata på Øra. Etter omfattende ombygging har de nå fått flunkende nye og hensiktsmessige lokaler.

Samarbeider
Gaards-Service AS tar på seg vaktmesteroppdrag i hele regionen. I Fredrikstad har de en rekke store offentlige og private kunder når det gjelder snøbrøyting og feiing, mens borettslag og boligsameier kjøper ytterligere tjenester, helt fra gressklipping av store arealer til bytting av lyspærer. Kort sagt; alt det en vanlig vaktmester gjør kan Gaards-Service utføre på bestilling.
– Vi samarbeider også med både rørleggere og elektrikere og bruker de når det er påkrevd, sier Skaug.

Vokser
De siste årenes vekst i selskapet kan ha sammenheng med at dugnaden er på vei ut i norske borettslag. I dag betaler leietakerne i borettslag heller noen kroner ekstra i fellesutgifter for å slippe å måke, klippe eller male for den saks skyld. – Vi har ikke gjort noe på egen hånd for å vokse, men har svart på markedets krav og behov. Det har blant annet gjort oss til en av de største bedriftene på Østlandet når det gjelder maskinfeiing.

Flinke folk
Gaards-Service har alltid lagt stor vekt på rekruttering og vært nøye i utvelgelsesprosessen. Det har ført til at bedriften i dag kun har stabile medarbeidere som har vært med lenge.
– Vårt produkt skal bestå av flinke medarbeidere og gode, moderne maskiner. Etter flere større investeringer har vi i dag begge deler, og det har bidratt til at vi har lyktes såpass godt, sier Rino Skaug.